DE PROBLEMEN DIE BOSZ WEL HEEL SNEL DIENT OP TE LOSSEN BIJ PSV

Peter Bosz is de voornaamste kandidaat om Ruud van Nistelrooij op te volgen als hoofdtrainer van PSV. De ex-trainer van onder meer Borussia Dortmund, Olympique Lyon en Ajax zal in eerste instantie flink wat knopen moeten doorhakken, wil hij dit PSV naar zijn hand kunnen zetten. Volgens het Eindhovens Dagblad liggen er nog al wat uitdagingen voor de nieuwe hoofdtrainer in Eindhoven.

Het is volgens de krant nog te vroeg om Bosz aan te wijzen als de nieuwe hoofdtrainer van PSV. Hoewel de gesprekken gaande zijn en er alles op lijkt dat hij snel voor meerdere seizoenen zal gaan tekenen, bestaat er nog altijd de kans dat een andere club hem voor de neus van PSV wegkaapt. De oud-prof staat namelijk ook op het lijstje bij Ajax om John Heitinga op te gaan volgen.

Mocht Bosz ervoor kiezen om in Eindhoven aan de slag te gaan, dan zal hij eerst schoon schip moeten gaan maken binnen de selectie. Er bestaat een kans dat de selectie nog altijd verdeeld is na het vertrek van Van Nistelrooij. Daarnaast is er volgens de krant met name in de achterhoede veel werk te zetten en zijn er nieuwe verdedigers nodig om het beoogde aanvallende en attractieve spel van Bosz te kunnen spelen. Daarnaast bestaat er de kans dat zowel Jordan Teze als André Ramalho komende zomer uit Eindhoven gaan vertrekken.

Artikel gaat verder onder de video

Niet alleen de verdediging zal voor Bosz de hoogste prioriteit zijn. Naast enkele verdedigers zal er ook een defensieve middenvelder bij moeten komen. Naast het feit dat de voorhoede behoorlijk aan de krappe kant is en ook aan versterking toe is. Het samenstellen van een PSV-waardige selectie zal op de korte termijn al moeten gebeuren, zeker als de club klaar wil zijn om in de voorronde van de Champions League enigszins goed voor de dag te komen. De verwachting is dat Bosz in ieder geval zou willen instappen met zijn rechterhand Rob Maas, die eerder als speler onder contract stond bij PSV.

2023-06-05T06:52:01Z dg43tfdfdgfd