DOUVIKAS KAN TRANSFER NAAR RANGERS VERGETEN NA INTERESSE IN FEYENOORD-HELD DESSERS

Rangers heeft een teleurstellend seizoen achter de rug, waarin geen enkele prijs werd gepakt. Het team van trainer Michael Beale lijkt ook komende zomer uit elkaar te gaan vallen door het transfervrije vertrek van Ryan Kent en Alfredo Morelos. Om deze leegloop op te vangen was Anastasios Douvikas in beeld om naar Glasgow te vertrekken, maar inmiddels lijkt de Griekse spits van FC Utrecht niet langer de eerste keuze te zijn.

Schotse media melden dat Cyriel Dessers en Sam Lammers in beeld zijn om komende zomer naar Rangers te vertrekken. De Schotse topclub staat open voor een vertrek van Antonio Colak en wil dat gaan opvangen met een van deze twee oude bekenden. Met name de interesse in Dessers lijkt het meest concreet. De spits die afgelopen zomer KRC Genk inruilde voor Cremonese staat nog tot medio 2027 onder contract in Italië, maar desondanks zou Rangers bereid zijn om een behoorlijke transfersom op tafel te leggen voor de voormalig Feyenoorder.

Ook de naam van Lammers is zodoende gevallen in Schotland. De jeugdexponent van PSV speelt momenteel op huurbasis voor Sampdoria en heeft een aflopend contract bij Empoli. De 26-jarige spits is in dat opzicht een goedkoper alternatief van Dessers. Lammers kwam dit seizoen 33 keer in de Serie A in actie, maar wist slechts 2 keer het net te vinden. De kans lijkt dan ook klein dat Sampdoria komende zomer Lammers zal overnemen.

Artikel gaat verder onder de video

Rangers is met name op zoek naar een spits die Colak kan gaan vervangen. De 29-jarige spits was dit seizoen in 39 wedstrijden goed voor 18 doelpunten, maar heeft desondanks niet weten te overtuigen en mag vertrekken op Ibrox. Volgens trainer Beale gaat Rangers op zoek naar een spits met Europese ervaring: “Ik denk dat ervaring met spelen in Europa, ervaring bij grote clubs, het bovenaan de competitie staan, belangrijker is dan leeftijd," legt Beale uit aan de Schotse media. "We gaan geen veteranen aantrekken. Wat ik probeer te zeggen is dat we op zoek zijn naar spelers die ervaring hebben bij grote clubs en om kunnen gaan met spelen op Ibrox, met alle druk en intensiteit die daarmee gepaard gaan. Dat is waar ik naar op zoek ben."

In dat opzicht lijkt de naam van Dessers het meest voor de handliggende. De aanvaller maakte afgelopen seizoen naam bij Feyenoord door de Rotterdammers naar de finale van de Conference League te leiden. Dessers was in dertien Europese wedstrijden voor Feyenoord goed voor tien treffers en had zodoende een groot aandeel in het successeizoen van de club. Feyenoord wilde graag langer door met de aanvaller, maar hikte tegen de hoge afkoopclausule van KRC Genk aan.

2023-06-05T10:37:05Z dg43tfdfdgfd