DRIESSEN ZIET 50 MILJOEN IN ROOK OP GAAN BIJ ‘LACHERTJE’ FC UTRECHT

FC Utrecht is er zondag niet in geslaagd om de finale van de play-offs voor Europees voetbal te bereiken. Het team van Michael Silberbauer wist geen vuist te maken tegen Sparta Rotterdam en sluit het teleurstellende seizoen zodoende in stijl af. Na het ontslag van Henk Fraser, de bekeruitschakeling tegen SV Spakenburg, het incident van Frans van Seumeren in de kleedkamer na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles, is dit het volgende dieptepunt voor FC Utrecht dit seizoen: “Het speeltje van eigenaar Frans van Seumeren is een lachertje.”

Opnieuw geen Europees voetbal voor FC Utrecht. Dat is de conclusie voor de Domstedelingen na opnieuw een teleurstellend seizoen. Volgens Valentijn Driessen ging het al mis bij de aanstelling van Fraser, die een soort afbraakvoetbal wilde spelen, wat verafschuwd werd door de Utrechtse aanhang. Sindsdien ging het van kwaad tot erger in de Galgenwaard en wist ook Silberbauer het team niet op de been te krijgen.

Jongens als Van der Hoorn, Ramselaar, Klaiber, Viergever, Dost, Labyad en zelfs Toornstra staan de sportieve ontwikkeling van FC Utrecht in de weg. Wanneer gaan de ogen open bij sleeping giant FC Utrecht?
- Valentijn Driessen, Chef Sport bij De Telegraaf

Driessen is van mening dat de spelers van FC Utrecht clubeigenaar Van Seumeren in de steek hebben gelaten: “Geconfronteerd met de 50 miljoen euro die hij inmiddels in zijn hobby stak en het dramatische spelersbeleid pleegt hij te roepen dat zijn oogappeltje Zuidam maar mooi een positieve transferbalans scoort. Gefeliciteerd”, zegt Driessen in zijn column voor De Telegraaf. “Maar hoe had die transferbalans eruit gezien als Zuidam wel evenwichtige selecties had samengesteld en FC Utrecht zich daarmee zou hebben gekwalificeerd voor Europees voetbal?”

Artikel gaat verder onder de video

De journalist is van mening dat FC Utrecht teveel spelers in de selectie heeft zitten die over hun top zijn. De nummer zeven van de Eredivisie zou momenteel bezig zijn met Bryan Linssen: “Jens Toornstra zou graag met zijn voormalig Feyenoord-vriendje herenigd worden en de aanvaller ziet een terugkeer na een jaartje Japan heel erg zitten.” Driessen denkt dat FC Utrecht dezelfde fout gaat maken, als dat het de afgelopen jaren al vaker deed: “Linssen is voor FC Utrecht echter een speler uit de categorie waar de club er al veel te veel van heeft rondlopen. Jongens als Van der Hoorn, Ramselaar, Klaiber, Viergever, Dost, Labyad en zelfs Toornstra staan de sportieve ontwikkeling van FC Utrecht in de weg. Wanneer gaan de ogen open bij sleeping giant FC Utrecht?”

2023-06-05T06:52:01Z dg43tfdfdgfd